Tak, tylko wypłacić może dopiero będą chcieli po prawomocnym wyroku.
Rękaw na NARTY
Zwiń
X
-
Rękaw na NARTY
Witam
Jak w temacie
- SZUKAM ale nie znalazłem ( na forum - może źle szukałem )
o "Rękawie do bagażnika" na narty.
Jaka wiadomo nasze wspaniałe Samochody na tylnej kanapie posiadają "magiczny" podłokietnik , potem leci otwierana klapka i ... no właśnie czy KTOŚ kupił, dał uszyć może POLECIĆ sprzedawcę, firmę która posiada takie "rękawy" na narty do bagażnika, tak aby nie wozić nart na małe odległości na dachu ??
Dzięki za porady lub wskazówki
-
-
kowal 2002 - CENA mnie zabiła - tu masz 100% racji - bo już dzwoniłem do nich swego czasu :shock: ....
ale może jednak KTOKOLWIEK kupił takie "cuś" gdzieś po "normalnej" cenie u kaletnika, szewca, rzemieślnika lub w "rybnym" :roll: , w każdym bądź razie wiem jedno jak nie znajdę to dam uszyć i powiem wam jak się sprawuje.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
bzyq_74 - znalazłem gościa w ŁODZI - mówi że NIE MA PROBLEMU tylko musiał by to widzieć - ale myślę sobie że rysunek by mu wystarczył bo to przecie Kumaci ludzie ... a ja będę szukał takowego u mnie w Bytomiu (okolicach)
wiem że metr COUDURY 600 (bardzo dobry materiał na te sprawy) kosztuje około 12 zeta - potrzeba będzie wg moich wyliczeń ze 2 metry bieżące - belka ma 1,5 m szerokości wiec za materiał wyjdzie około 25 zeta a teraz tylko kwestia -
Ile sobie zawinszuje osobnik szyjący .... jak się dowiem dam znać.
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Cordura - siatka
Koledzy! Jeśli można podpowiedzieć, to najlepszym wyjściem jest uszycie rękawa, który będzie miał przekrój taki jak otwór w kanapie. Końce rękawa najlepiej zrobić w taki sposób, żeby ostatnie kilka cm każdego z 4 boków nie było zszyte z sobą, dzięki temu będą się wykładać na zewnątrz bagażnika. Obszycie je taśmą velcro czyli popularnie zwanym rzepem pozwoli na przyczepianie ich do tapicerki bagażnika i tylnej kanapy, dzięki czemu będzie się dzielnie trzymał przy wkładaniu i wyjmowaniu nart.
Dobrze też będzie górną ściankę rękawa uszyć z siatki, aby woda która na pewno - mimo najdokładniejszego czyszczenia nart - będzie się zbierać w rękawie po prostu wyparowywała sobie. Dolne szwy można podkleić taśmą która je uszczelni. Bez paniki, wody nie będzie dużo, ale zawsze coś...
Komentarz
-
-
Panowie. Nie zapominajcie, że taki rękaw to także bezpieczeństwo. Zapobiega "wleceniu" nart do kabiny ( i dalej przez przednią szybę ) w czasie wypadku. O ile pamiętam to np. w Austrii przewożenie nart w ten sposób bez rękawa z odpowiednim atestem jest karane i to konkretnie.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Panowie macie racje co do:
-sposobu uszycia - też tak podobnie myślę jak to opisałeś - kazik4x4
-co do zaakceptowania normalnego pokrowca standardowego na narty - Ok, ale takie są na max 2 pary a ja potrzebuję umieścić 4 pary i nie bawić się z zakładaniem ich na dach chcąc dojechać na stok (10km) - Moderatorr + mizerd
-co do "przelotu nart" przez auto przy hamowaniu - nic przyjemnego a :twisted: nie śpi
dlatego właśnie dam uszyć + cyknę fotki i jak będzie oki dla zainteresowanych powiem co i jak i gdzie .... pozdrawiam
Komentarz
-
-
Witam! Opowiem Wam coś co mi się przydarzyło w Audi A6. Jechałem sobie spokojnie na tylnej kanapie w A6 a prowadził mój kolega. Z nudów wywlokłem ten pokrowiec na narty i zapytałem "A co to jest?" na to mój kolega: RANY BOSKIE NIE DOTYKAJ TEGO!!!! Potem się dowiedziałem dlaczego jak stanął i kazał mi to z powrotem wepchać :twisted: bawiłem się tym prawie pół godziny żeby poskładać i to zamknąć. A on opowiadał mi jaki to jest kanał. Trudno to utrzymać w czystości, chyba że się umyje i wysuszy narty, wchodzą tylko 2 pary nart, problematyczne składanie tej buły po wszystkim. Dużo lepsze choć chyba droższe jest kupno bagażnika dachowego zamykanego choćby coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...688132#gallery . Odpada wówczas problem co zrobić z piątą osobą chętną do wyjazdu z nami. Ale wszystko jest podobno dla ludziSzerokiej drogi, jakakolwiek by ona nie była.
Komentarz
-
-
Witam, ponieważ mam takie dwa pokrowce na narty oryginalne ze Skody, jeden (użyty może ze 3 razy i w stanie jak nowy) mogę odstąpić po jakiejś normalnej cenie. Zainteresowani proszę na PWAudi A6 allroad, 300KM, 570Nm
ttp://www.modpro.pl/ - Engine Tuning
http://www.termowizja.bielsko.pl/
Komentarz
-
-
Koledzy a nie prosciej kupic zwykly pokrowiec na narty i w nim je przewozic.
Wor ten mozna zawsze zblokowac pasem srodkowym na tylnej kanapie.
Ja osobiscie uzywam oyginalny SKODy i jestem z niego bardzo zadowolony, a uzywam go rowniez do transport nart do serwisu czy hotelu.
Pozdro all... z daleka ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JeżykWitam! Opowiem Wam coś co mi się przydarzyło w Audi A6. Jechałem sobie spokojnie na tylnej kanapie w A6 a prowadził mój kolega. Z nudów wywlokłem ten pokrowiec na narty i zapytałem "A co to jest?" na to mój kolega: RANY BOSKIE NIE DOTYKAJ TEGO!!!! Potem się dowiedziałem dlaczego jak stanął i kazał mi to z powrotem wepchać :twisted: bawiłem się tym prawie pół godziny żeby poskładać i to zamknąć. A on opowiadał mi jaki to jest kanał. Trudno to utrzymać w czystości, chyba że się umyje i wysuszy narty, wchodzą tylko 2 pary nart, problematyczne składanie tej buły po wszystkim. Dużo lepsze choć chyba droższe jest kupno bagażnika dachowego zamykanego choćby coś takiego http://aukcja.onet.pl/show_item.php?...688132#gallery . Odpada wówczas problem co zrobić z piątą osobą chętną do wyjazdu z nami. Ale wszystko jest podobno dla ludzi
Zwiększa spalanie, w poprzednim roku zdecydowaliśmy się na taki kanał, w tym już wszyscy wiedzą deski do środkaBLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SkłodiBagaznik dachowy, to jest dopiero kanał jak się jedzie z Polski np. do Włoch. Zwiększa spalanie
Przy dwóch parach to czasami brałem w OCtavii w pokrowcach do środka - wchodziły tak ciasno , że nie było mowy aby jeszcze - nawet w razie W - przez otwór przeleciały jeszcze wiązania - to apropos bezpieczeństwa. Cztery pary - bez szans na włożenie. Ori rękaw nie jest mocowany na rzepy - więc zamiast szyć jego namiastkę lepiej mieć pokrowiec bo się przyda chociażby do przechowywania czy noszenia nart i zamocować taśmą w bagażniku np. do zawiasów - jak ktoś chce.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez SkłodiBagaznik dachowy, to jest dopiero kanał jak się jedzie z Polski np. do Włoch. Zwiększa spalanieBLUELIGHT.PL
ledy, zestawy i palniki xenonowe D2S, H1, H4, H7 .... 4k,5k,6k,8k,10k,12k
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez SkłodiWejdzie tylko wiązania trzeba zdjąćZamieszczone przez Rob66+ uchwyt na narty i wio... do przodu
Komentarz
-
-
Box oczywiscie ma duzo plusow ktore juz tu wymieniliscie jednak ma tez minusy i mysle ze jezeli mozna uniknac jego zakladania to moze warto ?
Planowalem kupic ten oryginalny Skodowski ale teraz mnie zaskoczyliscie ze nie mieszcza sie 4 pary nart ... Naprawde sie nie mieszcza ?
Nie wiem tez ile kosztuje taki wynalazek w Skodzie ? Wie ktos jak zaporowa to jest cena ?
Pytanie dodatkowe jak sie to montuje ? Bo bez zablokowania to jest niebezpieczne.
Pytalem raz pracownika Skody w salonie i twiedzil ze sie tego nie montuje ale raczej po prostu sie nie znal.
Jako ciekawosta dodam ze kiedys kupujac Volvo S40 ze zdumieniem dowiedzialem sie ze tam nie ma wogole przejscia z komory bagaznika. Na pytanie czemu i jak narty przewiezc pani z V. tlukla mi do glowy ze taki przewoz jest niebezpieczny i V. tak nie robi i ze do nart to sa bagazniki ...Wiem ze V ma chopla na punkcie bezpieczenstwa i produkuje chyba pokrowce na wszystko lacznie z psami kotami itp wiec moglem w to uwierzyc Najlepsze ze potem widzialem przejscie na dlugie przedmioty chyba w V S60 ...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voltarNie wiem tez ile kosztuje taki wynalazek w Skodzie ? Wie ktos jak zaporowa to jest cena ?
Komentarz
-
-
Jeśli chodzi o pokrowiec, to ja moge potwierdzić że zmieściłem się kiedyś na wyjazd na tydzień bez bagażnika dachowego, 4 dorosłe osoby, 4 pary nart w pokrowcu, bagaże i reszta sprzętu narciarskiego (w tym dwa kaski), ubrania i zapasy jedzenia (bo się sami żywiliśmy) na tydzień pobytu w Austrii, O2 liftback. Najdłuższe narty (moje) mają 191 cm, druga para miała koło 185 cm, pozostałe dwie sztuki 150 i chyba 160 cm.
Inna sprawa że następnym razem coś pakowanie nie wyszło i musieliśmy wrzucić narty na dach, ale jak wracaliśmy to nie było jedzenia, narty znowu jechały w środku (i nawet bagażnik dachowy się zmieścił).
W każdym razie ja sobie chwalę i polecam, zużycie paliwa dużo mniejsze, hałas oczywiście też.Spider
---------------
Octavia II Elegance, 1.9 TDI (BKC) DSG + ESP + Xenon, Czerń Magiczna, chip tuning 140hp/300nm
Komentarz
-
Komentarz